Katrine Fray Juhl, Modtager af Nordic Medicare Prisen, januar 2019

Katrine Fray Juhl

januar 2019
Gennemsnit: 11.1
LinkedIn: Se profil

Hvad betyder Nordic Medicare Prisen for mig?

Det betyder meget for mig at modtage Nordic Medicare Prisen. Det er noget jeg er stolt af, og det er et stort skulderklap at få. Jeg kendte ikke noget til prisen før end en veninde i min læsegruppe helt til sidst på studiet fortalte mig om den. Det var således en glædelig overraskelse, da jeg fik opkaldet fra Niels om, at jeg ville modtage prisen.

Nordic Medicare Prisen er rigtig fed at få, fordi den anerkender den indsats og den store mængde tid og energi, jeg har lagt i studiet. Jeg har ikke haft den indstilling, at jeg nødvendigvis skulle have topkarakterer i alt, men mit mål har hele tiden været, at gøre det bedste jeg kunne, og prisen bekræfter overfor mig selv, at min bedste indsats bestemt har været tilstrækkelig og mere til.

Lægefaglig kvalitet hos SDU

Kvaliteten af medicinstudiet på SDU er helt i top, og jeg synes uddannelsen er bygget rigtig godt op. Der er på studiet korte blokke inden for hvert fagområde med en eksamen i slutningen af hver blok. Denne opbygning gør, at man altid er under tidspres, men samtidig får man på kort tid tilegnet sig den nødvendige viden inden for det pågældende område.

Det sidste semester op til embedseksamen har været lærerigt, men også enormt hårdt. Vi fik gennem et tætpakket undervisningsprogram opfrisket det mest essentielle inden for hvert speciale og blev trænet i håndteringen af kliniske problemstillinger.

At kunne anvende og udøve lægevidenskab i praksis lærer man jo først i sit virke som læge, men jeg føler mig i hvert fald efter endt uddannelse godt klædt på til dette.

Hvad byder fremtiden på?

Efter en lille måneds ferie til varmere himmelstrøg starter jeg i KBU, hvor jeg i 1. halvår skal være på Ortopædkirurgisk afdeling i Svendborg og 2. halvår skal tilbringes i en almen praksis et sted på Fyn. Jeg har endnu ikke valgt den endelige retning, jeg skal gå i min karriere, men jeg tænker, at jeg ender med at specialisere mig enten i almen medicin eller i et intern medicinsk speciale.