Om Nordic Medicare Prisen

Nordic Medicare Prisen blev uddelt første gang i januar 2013, og siden da har den hvert semester hyldet den medicinstuderende, som har årgangens højeste gennemsnit. Det er bestemt ikke tilfældigt, da Nordic Medicare, som uddeler prisen, lægger så stor vægt på kvalitet i den danske sundhedssektor, som de gør.

Du kan læse mere om Nordic Medicare, som uddeler prisen, her.

Hæderen og prisen fra Nordic Medicare er et bevis på, at prismodtageren har lagt sig i selen og gjort sit yderste for at blive så dygtig til sit fag som muligt, og det er netop det, vedkommende bliver præmieret for med Nordic Medicare Prisen.

Prisen bliver uddelt samme dag, som hele årgangen af medicinstuderende dimitterer, og sundhedsfaglig direktør i Nordic Medicare uddeler prisen personligt til hver prismodtager.

Nordic Medicare Prisen er prestigiøs

Med tiden er der kommet større og større fokus på Nordic Medicare Prisen som den studerende, der dimitterer med det højeste gennemsnit. Det er blevet noget, de studerende snakker om op til prisens uddeling og dagen, hvor de unge læger skal afsige lægeløftet – og for prismodtageren er denne dag noget helt særlig som man husker resten af livet.

Det er helt naturligt, at Nordic Medicare Prisen emmer af prestige, fordi det er den studerende med det højeste gennemsnit, der får prisen. Der ligger en iboende ære i at have fået de højeste karakterer og på den måde vise, hvad man kan inden for sit fag.

Niels Riewerts Eriksen, som er speciallæge og sundhedsfaglig direktør i Nordic Medicare, ser altid frem til dagen, hvor han skal uddele Nordic Medicare Prisen og holde en personlig tale for prismodtageren.

”Dagen hvor prisen skal uddeles er en dag, jeg ser frem til hver gang. Jeg er selv uddannet læge og har arbejdet som læge i mange år, og det er rart at have kontakten med de unge læger, der selv er på tærsklen til at tage de første skridt ud i lægegerningen, forskningen eller hvad der venter dem i fremtiden.” – Niels Riewerts Eriksen.

Diplom og monetær gulerod

Ud over den hæder, der tilfalder prismodtageren med årgangens højeste gennemsnit, følger der også et diplom med prisen som et fysisk bevis på, at Nordic Medicare bifalder indsatsen under studiet og de flotte resultater, prismodtageren har opnået.

Der følger også 20.000 kroner med prisen som en ekstra gulerod. Prisen og de medfølgende penge skal netop fungere som noget at stile efter og en belønning for at dygtiggøre sig så meget som muligt inden for det lægefaglige område.

For at Danmark fortsat kan have et højt sundhedsfagligt niveau i behandlingssektoren har vi brug for kompetente læger i sundhedsvæsnet. Derfor skal Nordic Medicare Prisen tilskynde de unge medicinstuderende til at dygtiggøre sig så meget som muligt og blive de bedste læger, de kan blive.

”Hos Nordic Medicare uddeler vi Nordic Medicare Prisen for at give ekstra motivation til de kommende læger. Naturligvis bliver de studerende læger, fordi de brænder for deres fag, men vi vil gerne understøtte det drive, de studerende viser, og vi har valgt at indstifte prisen for at vise, at vi deler de studerendes ønske om et sundhedssystem i højeste kvalitet.” – Niels Riewerts Eriksen.

Syddansk Universitet er på højeste niveau

Nordic Medicare har valgt at samarbejde med Syddansk Universitet om uddelingen af Nordic Medicare Prisen. Syddansk Universitet eller bare SDU uddanner læger på et højt fagligt niveau, og derfor har det været naturligt for Nordic Medicare at samarbejde med net op SDU om en pris.

Hvert år bliver hundredvis af læger uddannet fra SDU, og de bliver klædt godt på til deres fremtidige karriere inden for lægegerningen eller forskningen.

Det er nødvendigt for at have en behandlingssektor på højt niveau, ligesom det er nødvendigt, at lægerne er så dygtige, som de kan blive. Derfor er samarbejdet mellem Syddansk Universitet og Nordic Medicare helt naturligt.

Du kan læse mere om SDU’s medicinuddannelser på bachelor-niveau og på kandidat-niveau.