Cecilie Thit Jensen

juni 2019
Gennemsnit: 11.4

Hvad betyder Nordic Medicare Prisen for mig?

For det første er jeg meget overvældet, lettet og glad for prisen fra Nordic Medicare. Det er selvfølgelig en kæmpe anerkendelse af alt det arbejde, jeg har lavet på medicinstudiet gennem årene, så jeg er rigtig glad for at have modtaget prisen.

For det andet er jeg også meget overrasket. Jeg havde godt hørt om prisen før, men jeg havde ikke turde håbe på, at den ville gå til mig, så jeg er meget overrasket og glad. Både venner og familie har været meget glade på mine vegne. Derfor glæder jeg mig selvfølgelig også til at tilbringe noget mere tid sammen med dem her over sommeren, hvor vi tager en afslappet ferie i sommerhus her i Danmark, da min mand og jeg venter vores andet barn.

Lægefaglig kvalitet hos SDU

Jeg er rigtig glad for, at SDU optager gennem kvote-2, for ellers var jeg ikke kommet ind på medicinstudiet. Det var egentlig årsagen til, at jeg endte på Syddansk Universitet, for her bliver man optaget gennem interviews.

Jeg har været meget glad for at læse på SDU, og uddannelsen er sat rigtig godt sammen i blokke og emner. Man har mellem 3-8 uger, og så går man til en eksamen i det pågældende fag eller emne. Den her opbrydning af den klassiske semesterstruktur giver en bedre mulighed for at fordybe sig, synes jeg.

Og så vil jeg også fremhæve den sidste eksamen, som er en slags repetition af alt det, man har lært gennem studietiden, og efter den følte jeg mig rigtig godt klædt på til at komme ud i den virkelige verden. Det er noget af det, der adskiller SDU fra andre universiteter, at man netop får et opsamlende forløb på hele basisdelen.

Hvad byder fremtiden på?

Jeg har fået en KBU-ansættelse i et medicinsk speciale på mave-tarm på Odense Universitetshospital og en almen praksis på Fyn, men jeg tiltræder først om et år på grund af barsel. Og så tænker jeg, at jeg skal på ferie inden familien bliver udvidet her til sommer.

Når jeg kigger længere frem i tiden, hælder jeg mest til at være praktiserende læge, men nu skal jeg ud og prøve en masse af for at se, hvor jeg skal lande henne. Det vigtigste for mig her og nu har været at få en KBU i en almen praksis og et medicinsk speciale tæt på min familie.